06 27 255 101 [email protected]

WordPress website laten maken? Dit is wat er allemaal bij komt kijken!

Sta je op het punt om een website te (laten) maken? Dan is het belangrijk dat je beseft dat hier nogal wat bij komt kijken. Er zijn namelijk nogal wat zaken waar je je op kunt voorbereiden. Wil jij een succesvolle website? Dan heeft dit professionele aandacht nodig. HommesMedia ontwikkelt haar websites met content management systeem WordPress. Wil jij een WordPress website laten maken? Lees dan gerust op je gemak dit artikel. Hierin wordt namelijk exact uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een website. 

Wat is WordPress?

WordPress is een CMS, oftewel: een content management systeem. Een zeer uitgebreid, flexibel en gebruiksvriendelijk content management systeem waarmee mooie design-websites en blogs gemaakt kunnen worden. Het grootste voordeel van WordPress is dat het zelf beheren van je website erg eenvoudig is. Je hebt hiervoor geen kennis van HTML of PHP nodig.

WordPress website laten maken? Start met het kiezen van een domeinnaam en hostingpakket

Domeinnaam bedenken en vastleggen

Voor een website gemaakt kan worden moet er als eerste een domeinnaam met bijpassende hosting aangeschaft worden. Wanneer de naam van je product of dienst in de domeinnaam voorkomt, kan dit later een voordeel zijn in de Google resultaten. De vraag is vervolgens welke extensie je domeinnaam moet zijn. Inmiddels bestaan er honderden domeinnaam extensies die je kunt gebruiken, maar in ons geval zijn .nl en .com de meest gebruikelijke. Komt er op je website Nederlandse content te staan? Dan is een .nl domeinnaam natuurlijk het meest gebruikelijk.

Ben je er uit welke domeinnaam je wilt gaan gebruiken voor je website? Dan is het zaak om deze vast te gaan leggen. Dit kan bij verschillende hosting partijen op het internet. Bij het vastleggen van je domeinnaam is het ook handig om diverse andere combinaties te registreren (bijvoorbeeld een iets afwijkende domeinnaam, of dezelfde domeinnaam met een andere extensie). Hiermee voorkom je dat de concurrent deze domeinnamen alsnog vast kan leggen.

Het wil wel eens voorkomen dat je een domeinnaam niet kunt aanschaffen omdat deze al bezet is. Denk dan nog even goed na of je dezelfde domeinnaam met een andere extensie (die wel vrij is) claimt of dat je je vasthoudt aan een .nl met een andere domeinnaam.

Hosting partij kiezen

Nu de domeinnaam vastgelegd is, moet er een hosting partij gekozen worden. Hierbij moet je rekening houden met de snelheid, service en veiligheid van de hosting partij, waarvan snelheid nog het aller belangrijkste is voor een succesvolle website. Je kunt het jezelf makkelijker maken door het hosting pakket aan te schaffen bij dezelfde hosting partij als waar de domeinnaam gekocht is.

Om te voorkomen dat je website onnodig traag wordt is het belangrijk dat er op de formaten van de afbeelding gelet wordt. Door de afbeeldingen van te voren op maat te maken voorkom je dat de bestandsgroottes van de afbeeldingen niet te zwaar zijn. Hiervoor kan je een foto bewerkprogramma zoals Photoshop gebruiken.

Voorbeelden van hosting partijen zijn: neostrada.nl, versio.nl, mijndomein.nl, one.com, yourhosting.nl en strato.nl.

Grote hosting partijen concurreren vaak op prijs. Ook willen sommige hosting partijen ook wel eens te veel websites op een één server laten draaien. Dit zorgt ervoor dat je website langzaam wordt, wat negatief kan zijn voor de zoekresultaten. Bezoekers willen hierdoor ook wel eens sneller je website verlaten. Dit is natuurlijk erg zonde!

Gebruiksvriendelijk beheersysteem WordPress

Na het vastleggen van je domeinnaam en de hostingpartij is het tijd om het content management systeem te kiezen. HommesMedia ontwikkelen alle websites met WordPress. Wij raden aan om te kiezen voor een WordPress website omdat een zeer gebruiksvriendelijk en erg flexibel content management systeem is. Het grootste voordeel is dat je je website prima zelf kunt beheren met WordPress. Bovendien is zo goed als alles mogelijk met WordPress. Je hoeft dus enkel de website te laten en kunt deze na oplevering zelf beheren.

Bijpassend WordPress thema installeren

Zodra het CMS WordPress geïnstalleerd is staat er nog een ding in de weg, namelijk het kiezen van een bijpassend WordPress thema. Na de installatie van WordPress op je domeinnaam, zijn er al 3 standaard thema’s toegevoegd waar je uit kan kiezen. Echter zijn deze erg beperkt wat betreft de mogelijkheden. Het is daarom ook mogelijk om tientallen andere standaard templates te koppelen aan je site. Belangrijk is dat je voor het kiezen van het gewenste thema, je voor ogen hebt wat je wensen zijn en waar het thema aan moet voldoen.

Het nadeel van de grote hoeveelheid thema’s die ter beschikking zijn om te gebruiken is dat ze voornamelijk ontworpen zijn voor designers. Designers letter daarbij niet resultaatgericht, maar voornamelijk op het uiterlijk (design). Een succesvolle website bestaat daarom uit design die conversie verbeterd. Om dit te creëren moet er rekening gehouden worden met:

  • de gebruiksvriendelijkheid van een website;
  • conversiegericht design;
  • het visueel aanspreken van de doelgroep;
  • de positionering van jouw onderneming;
  • en tot slot het kleurgebruik.

Elk thema heeft zo zijn voor en nadelen. Tenzij je met een betaald thema aan de slag gaat. Daarom werkt HommesMedia al jaren met het betaalde WordPress thema Divi. Een betaald thema waarmee echt alles mogelijk is. HommesMedia is dan ook op de hoogte van alle mogelijkheden binnen het thema Divi.

De inhoud & Zoekmachine optimalisatie

Is het design van je website af en wil je jouw website inzetten als verkoopkanaal? Dan moet de website natuurlijk van inhoud worden voorzien. Hiervoor zijn teksten nodig die verkopen (kwaliteit gaat boven kwantiteit).

Er moet een bewuste keuze gemaakt worden tussen het schrijven van zakelijke of persoonlijke content. Dit hangt natuurlijk ook af van je doelgroep en de insteek van de website. Je doelgroep wilt bijvoorbeeld duidelijk weten welke producten en/of diensten jij aanbiedt. Om je content vervolgens te versterken helpt het om afbeeldingen op de website te plaatsen. Tot slot is het belangrijk dat de contactformulieren op je website simpel en toegankelijk zijn.

Staat de gewenste content op je website en zijn de pagina’s SEO technisch (zoekmachine optimalisatie) in orde? Dan kan de website geïndexeerd worden in de zoekmachine zodat je website gevonden kan worden. Weet jij hoe dit moet? Ook hier komt heel wat bij kijken. HommesMedia kan dit uiteraard weer voor jou uit handen nemen.

Meet je resultaten!

Een website is nooit af. Dit komt doordat we de resultaten van een website kunnen meten en we altijd kunnen blijven aanpassen om telkens het uiterste uit onze website te kunnen halen. Bovendien is het handig om je website aan Google Analytisc te koppelen zodat je exact kan inzien welk zoekgedrag bezoekers op je website verrichten. Zo kan je ook zien hoe bezoekers op je website terecht komen. Welke pagina’s worden veel bekeken? Op welke devices je websites het meest bekeken worden? En zo zijn er nog veel meer statistieken te achterhalen. Het is zeker aan te raden om je website aan Google Analytics te koppelen en bij te houden hoe het zoekverkeer eruit ziet op je website. Ook hierbij kan HommesMedia jou helpen!

Waarom een WordPress website niet zelf maken, maar laten maken?

Je kunt altijd zelf proberen met het opzetten van je eigen website. Toch loop je vaak al snel tegen problemen aan die je vaak zelf niet opgelost krijgt. Op dat moment moet je alsnog professionele hulp inschakelen.

Wil jij een WordPress website door specialisten laten maken? Dan bespaart dit jou gegarandeerd een hoop tijd en energie. Specialisten weten namelijk precies wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een professionele site. Door je WordPress website te laten maken door specialisten bespaar je een hoop tijd en energie. Bij alleen het installeren van WordPress, plug-ins en een bijpassend thema komt er al een hoop kijken. Vooral bij het installeren van WordPress kan je een hoop fout doen (als je hier zelf geen verstand van hebt). En dan ben je nog maar net begonnen. Daarbij hebben specialisten brede kennis wat betreft de verschillende WordPress plug-ins die beschikbaar zijn (en dit zijn er veel) om diverse gewenste functionaliteiten op je website te creëren. Zij weten dus vaak direct welke plug-ins nodig zijn voor jouw website.

WordPress website laten maken? HommesMedia helpt jou graag!

Hopelijk ben je er inmiddels van overtuigd dat er wel degelijk een hoop komt kijken bij het maken van een website. Wil jij toch graag een succesvolle en professionele WordPress website? Durf dan te investeren!

Bespaar direct tijd en energie en stuur HommesMedia een mailtje met al jou wensen en behoeftes of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij nemen graag alle technische aspecten voor jou uit handen. Voor vragen kan je altijd een e-mail sturen naar [email protected]. Wij streven ernaar om vervolgens zo snel mogelijk contact met je op te nemen.

WhatsApp chat