06 27 255 101 [email protected]

Behoud de bezoeker op je website d.m.v. optimale laadsnelheid

Je hebt het vast zelf al eens ervaren; een website waar je de hele tijd een wit scherm te zien krijgt, of waar het laden van een andere pagina enorm lang duurt. Hoe je het went of keert; een optimale website laadtijd is van essentieel belang. Lees hieronder meer over waarom een optimale laadsnelheid van je website een must is en hoe wij dit doen.

Waarom de laadsnelheid van je website zo belangrijk is?

Of de bezoeker die op jouw website belandt, ook daadwerkelijk op je website rond blijft neuzen? Dit hangt zoals gezegd vaak af van de laadtijd van je website.

  • Een snelle website zorgt ervoor dat een bezoeker langer op je website blijft. Hij/zij zal een snelle laadtijd als prettig ervaren, waardoor verder lezen op de website aantrekkelijker is.
  • Een snelle webshop levert meer geld op. De laadtijd van een website kan bij het afrekenen van een product ervoor zorgen dat iemand afhaakt of niet. In het slechtste geval kan je dus te maken hebben met een lagere verkoop conversie.
  • Een snelle website scoort ook beter in Google.

Het komt erop neer dat hoe prettiger de ervaring van de bezoeker op je website is, hoe sneller de bezoeker actie verricht, contact met je opneemt, een product besteld of zelfs terugkomt op je website/shop.

Hoe wij de laadsnelheid van je website optimaliseren

Uiteraard optimaliseren wij de websites die we maken ook. Dit doen we zodra de website volledig opgebouwd is en klaar staat om ‘live’ te gaan. Enerzijds doen wij dit door zo min mogelijk externe plugins, modules of extra code te gebruiken tijdens het ontwikkelproces. Daarentegen zetten we wel altijd een ‘caching’ plugin in. Hiermee worden de pagina’s van je website, rechtstreeks vanuit de cache, sneller geladen. Voor het ‘cachen’ van de website gebruiken we meestal WP Rocket of een andere gratis mogelijkheid.

De voordelen van een caching plugin:

  • Met een caching plugin versnel je de website.
  • Daarmee verbeter je de gebruikerservaring.
  • Een snellere website betekent ook een lagere ‘bounce percentage’ (de hoeveelheid bezoekers die je site direct verlaten nadat ze op je website terecht zijn gekomen).
  • Een lagere bounce percentage betekent vaak meer conversies
  • Kans op een betere ranking in Google vanwege de geoptimaliseerde snelheid
  • Het verkleint de TTFB (time to first byte)

Het verkleinen van de website afbeeldingen zorgt ervoor dat de afbeeldingen minder zwaar zijn waardoor het minder laden van de afbeeldingen op de website minder lang duurt. Voor het verkleinen van de website afbeeldingen gebruiken we altijd de WordPress plugin WP Smush.

Om verder de snelheid van de website te bewaken plaatsen we ook geen zware video files op de server van de website. Wanneer het gewenst is om een filmpje ter plaatsen op de website., doen we dit door middel van een ‘embedded’ link via bijvoorbeeld YouTube of Vimeo.

Hoe voorkom ik dat mijn website traag wordt?

Natuurlijk wil je de snelheid van je website intact houden. Je houdt je website snel door de site niet onnodig vol te gooien met onnodige plugins, fotobestanden en/of filmbestanden. Een plugin of enkele afbeeldingen toevoegen kan uiteraard geen kwaad. Houd er gewoon reken mee dat je ‘data opslagruimte’ niet vol moet raken.

Advies nodig om de laadsnelheid van je website optimaal te houden?

Advies nodig over het optimaliseren van de laadsnelheid van je (nieuwe) website? Neem gerust contact met mij op. Laat je door HommesMedia een nieuwe website maken? Ook na het ontwikkelproces kunnen we er alles aan doen om je nieuwe website up-to-date en zo snel mogelijk te houden. Middels ons website onderhoud pakket voorzien we jou hierin graag.

WhatsApp chat