06 27 255 101 [email protected]

Waarom periodiek website onderhoud zo belangrijk is

Heb jij een eigen website? Dan ben je daar natuurlijk trots op. Natuurlijk wil je dat je website zo lang mogelijk meegaat. Heb jij een eigen website en wil je deze zo lang mogelijk gezond houden? Lees dan dit artikel. Hier leg ik uit waarom het van essentieel belang is dat je website consequent onderhouden wordt en wat hier allemaal bij komt kijken.

Wat verstaan we onder periodiek website onderhoud?

Een WordPress (CMS) website bestaat altijd uit een thema en een x aantal functionaliteit. De functionaliteiten zijn ofwel ingebouwd in het thema dat actief is op je website, of worden mogelijk gemaakt door middel van plugins. Deze zogenoemde plugins worden ontwikkeld door externe partijen, die continu bezig zijn met het verbeteren en updaten van hun plugins. Dit zorgt ervoor dat de plugins die actief zijn op je website ook regelmatig vragen om geüpdatet te worden. Dat er continue gewerkt wordt aan een plugin, is alleen maar een goed teken. Een plugin-maker werkt vaak continue aan een plugin om ‘bugs’ te voorkomen of verhelpen.

Zoals gezegd bestaat een website dus niet alleen uit plugins die geüpdatet moeten worden, maar ook het thema en het CMS zelf (WordPress) dienen af en toe van een update voorzien te worden. Het consequent uitvoeren van deze vereiste ‘updates’ is van essentieel belang om je site gezond te houden en wordt ook wel ‘periodiek website onderhoud’ genoemd.

Website vs Computer

Vergelijk een website met een computer. Een computer kent ook diverse elementen die eens in de zoveel tijd geüpdatet moeten worden. Als dit niet regelmatig gebeurt, kan dit bij een computer ook voor de nodige problemen zorgen. Een computer dient ook up-to-date gehouden te worden om optimaal te kunnen draaien. Dit geldt ook voor een website.

Een langere houdbaarheidsdatum van je website

Het consistent uitvoeren van de updates op je website brengt diverse voordelen met zich mee. Op het moment dat je website consequent voorzien wordt van de vereiste updates, zal de ‘houdbaarheidsdatum’ van je website ongetwijfeld langer zijn. Een website die up-to-date is, is beter bestand tegen hackers en zorgt consequent voor eventuele ‘bugfixes’.

Daarbij kan het zijn dat het updaten van een desbetreffende plugin nieuwe functionaliteiten met zicht meebrengt en voor snelheidsoptimalisatieof voor code opschoning zorgt. Let op: dit is niet standaard zo.

Waarom website onderhoud (updates) uit handen geven?

Het uitvoeren van de vereiste website updates kan in enkele gevallen voor problemen zorgen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat bepaalde plugins niet meer samen kunnen werken. Er ontstaat een ‘conflict’ op je site waardoor het kan zijn dat content op je site niet meer te ‘bewerken’ is of bepaalde elementen gewoonweg niet meer werken of zelfs helemaal zichtbaar zijn.

Om dit soort complicaties te verhelpen is er soms iets meer technische kennis en aandacht nodig. Het is daarom zeker niet onhandig om periodiek website onderhoud uit handen te geven en door de websitebouwer zelf uit te laten voeren. De website bouwer weet bovengenoemde conflicten vaak snel en gericht op te lossen. Bovendien weet de ontwikkelaar van je site exact hoe de site in elkaar zit en waar hij moet zoeken.

Professionele hulp en veel aandacht voor je website

De juiste aandacht voor een website is enorm belangrijk. Dit evenals goede service en support. Is er iets aan de hand met je website? Dan moet en wil je zo snel en goed mogelijk geholpen worden. Wil jij je website zo lang mogelijk ‘gezond’ houden en het onderhouden van je website uit handen geven? Ik help je graag verder.

HommesMedia verzorgt en behandelt jouw website met veel aandacht. Voor slechts €10,- per maand kan je je website door mij wekelijks laten voorzien van de vereiste systeem updates en profiteer je daarnaast van mijn service en support daaromheen. Is er iets aan de hand met je site? Dan sta ik meteen voor je klaar. Onderstaand de specificaties van mijn website onderhoud update-pakket:

  • Het wekelijks uitvoeren van de benodigde systeemupdates.
    • Plug-in updates
    • Thema updates
    • CMS (WordPress) updates
  • Beveiliging (SSL)
  • Snelheidoptimalisatie
  • Probleemoplossing en (technische)-ondersteuning

Na het uitvoeren van het website onderhoud controleer wordt er daarna te allen tijde een ‘check’ uitgevoerd. Er wordt dan gecontroleerd of alles nog klopt en zoals vanouds is.

Je complete site laten onderhouden?

Wil jij je website niet alleen update-technisch laten onderhouden door HommesMedia, maar heb je ook behoefte aan sporadische / periodieke content aanpassingen op je website? Deze vorm van website onderhoud kan je ook door HommesMedia op een voordelige wijze laten doorvoeren. Bovendien bespaart dit jou een hoop tijd.

Bekijk hier de website onderhoudsmogelijkheden. Heb je vragen over het systeemonderhoud van HommesMedia? App, bel of mail mij gerust. Je kunt ook een bericht achter laten via de contactpagina.

Deze ondernemingen gingen jou voor

Met veel liefde en aandacht onderhoudt HommesMedia momenteel onderstaande website:

WhatsApp chat