06 27 255 101 [email protected]

Waarom een website laten maken?

Wil jij net zoals menige andere ZZP’ers, eenmanszaken en/of organisaties en adviesbureaus je bedrijf online in kaart brengen, maar twijfel je nog waarom je een website zou laten maken? Dan is dit artikel erg interessant voor jou. Neem gerust de tijd om dit artikel op je gemak door te nemen.

Waarom een website een ‘must’ is voor je onderneming

Er zijn eindeloos veel redenen te bedenken waarom een website enorm belangrijk is voor je onderneming. Je kan er tegenwoordig niet meer omheen dat je als ondernemer moet concurreren met je concurrenten. Beschikken over en communiceren via een website is hiervoor echt een ‘must’. Ben je er nog niet van overtuigd waarom een website echt een ‘must’ is voor je onderneming? Bekijk dan even de onderstaande redenen waarom

  • Door middel van een website kan je je klantenkring vergroten. Potentiële klanten zullen jouw bedrijf/onderneming overslaan wanneer je geen website hebt.
  • Een website biedt naast potentiële klanten ook voordelen voor je bestaande klanten. Je biedt je potentiële en huidige klanten een overzicht van je dienstverleningen en/of producten die je aanbiedt. Hier kan je weer doorverwijzen naar andere pagina’s met informatie over gerelateerde onderwerpen.
  • Het is makkelijk om afbeeldingen en filmpjes te communiceren naar je (potentiële) klanten.
  • Pagina’s en berichten die je op je website publiceert kan je snel en gemakkelijk delen via Social Media.
  • Een website zorgt ervoor dat potentiële klanten dag en nacht op een interactieve manier geïnformeerd worden. Ook al is het ’s avonds en zijn alle collega’s afwezig.
  • Een goede en professionele website is bovendien een extra communicatiemiddel naast de offline kanalen die al ingezet worden. Daarnaast is een website tegenover traditionele promotiemiddelen zoals tv, radio en drukwerk een relatief goedkope oplossing.
  • Een website zorgt ervoor dat de producten en/of diensten die je namens jouw onderneming aanbiedt, in ‘the picture’ raken.
  • De statistieken van een website zijn meetbaar. Ze vertellen o.a. hoeveel mensen je website hebben bezocht en het aantal bezoekers dat voor conversie heeft gezorgd (door bijvoorbeeld een offerte op te vragen).
  • Tot slot is een website is eigenlijk niets meer dan een online visitekaartje vaan en voor je bedrijf, organisatie of onderneming. Je website kan bijvoorbeeld gebruikt worden als eerste contactmoment met je potentiële klant (bewust of onbewust).

Heeft jouw onderneming nog geen website? Dan gaat je concurrentie er gegarandeerd met een (groot) deel van je potentiële klanten vandoor. Dat zou erg zonde zijn. En dat te bedenken dat een website laten maken een eenmalige investering is die niet eens zo duur hoeft te zijn. Je kunt het namelijk zo duur maken als je zelf wilt (afhankelijk van je wensen en behoeftes natuurlijk). Bovendien is de investering in een website vaak binnen de kortste keren weer terugverdient door het verkopen van producten en/of diensten via je website.

Genoeg redenen om een website te laten maken dus. En er zijn er nog veel meer te bedenken… Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat een website van groot belang is voor de online positie van jouw onderneming. Nu is het nog de vraag of je zelf een website gaat maken, of dat je dit uitbesteedt aan een ander…

Waarom een website laten maken?

De meeste ondernemers vinden het tegenwoordig belangrijk om in het bezit te zijn van een eigen bedrijfswebsite (logisch!). Wij zijn ervan overtuigd dat een website momenteel voor elke ondernemer onmisbaar is.

Een enkeling durft het bouwen van een website uit te besteden aan specialisten en durft hier dus in te investeren. Er zijn ook genoeg ondernemers die liever zelf aan de slag gaan. Dit is natuurlijk te begrijpen, want het scheelt geld. Zou je zeggen…

Zelf aan de slag gaan biedt diverse voordelen, maar is niet zonder risico. Het kost veel tijd en energie om website in elkaar te zetten. Het klink vaak makkelijker dan dat het in de realiteit is. Vaak gaat men dan ook zomaar aan de slag, maar heeft men geen enkel idee wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een goede en professionele website.

Het gevolg hiervan is dat de gewenste eindresultaten vaak niet behaald worden, waardoor de teleurstelling groot is achteraf. Er zal dan alsnog een extern iemand moeten kijken naar je website. Dit is extra tijd en je zit alsnog aan kosten verbonden. Ik neem aan dat je het eens bent met me als ik zeg dat dit erg zonde van de tijd is. En bovendien… tijd is geld.

Hulp nodig bij het maken van een professionele website?

Ben je inmiddels overtuigd waarom je wel degelijk een website nodig hebt en waarom je de website zou laten maken door een specialist? HommesMedia helpt jou graag met het ontwikkelen van je website en tevens je online visitekaartje.

Wij streven ernaar om het uiterste uit je onderneming te halen door een professionele website te ontwikkelen die bovendien voorzien is van een aantrekkelijke en herkenbare huisstijl.

Vraag vrijblijvend een offerte aan via deze website. HommesMedia neem zo spoedig mogelijk contact met je op om je wensen en behoeftes door te nemen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust door een mailtje te sturen naar [email protected]. Ik kijk er naar uit om met jou in contact te komen!

WhatsApp chat